SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Roslagssim Förvaltning HB
Fotboll
Baddaren

Förkunskaper: Från 4 år, inga förkunskaper krävs.

 

Innehåll: Att känna sig trygg i vattnet och lita på sin egen flytförmåga utan flythjälpmedel är grunden för att kunna lära sig simma. I baddaren övar vi på att flyta, balansera, doppa oss och hoppa i vattnet med hjälp av lekbaserade övningar. Vi testar även att simma med flytväst samt pratar om bad- och båtvett för att få insikt i säkerhet kring vatten. Varje tillfälle kommer att vara 45 minuter långt varav de första 10 minuterna är på land.

 

Mål: Att kunna blåsa ut bubblor under vattnet, doppa hela huvudet, hoppa från bryggan samt flyta på mage med huvudet under vattnet utan flythjälpmedel. 

Sköldpaddan

Förkunskaper: Att kunna blåsa ut bubblor under vattnet, doppa hela huvudet, hoppa från bryggan samt flyta på mage med huvudet under vattnet utan flythjälpmedel.

 

Innehåll: I sköldpaddan fokuserar vi på att lära oss grunderna i bröstsim. Vi övar även på att flyta på rygg, simma med benspark på rygg samt att rotera från rygg- till magläge utan att vidröra botten. För att barnen tidigt ska få insikt i säkerhet kring vatten testar vi klädsim och pratar om bad- och båtvett. Varje tillfälle kommer att vara 45 minuter långt varav de första 10 minuterna är på land.

 

Mål: Att kunna flyta på rygg, rotera från rygg- till magläge utan att vidröra botten, ryggsimsbenspark samt bröstsim cirka tre till fem arm- och bentag i följd.

Pingvinen

Förkunskaper: Att kunna flyta på rygg, rotera från rygg- till magläge utan att vidröra botten, ryggsimsbenspark samt bröstsim cirka tre till fem arm- och bentag i följd.

 

Innehåll: I pingvinen bygger vi vidare på bröstsimsgrunden och strävar nu efter att kunna simma 10 meter bröstsim med god teknik. Vi fortsätter att öva på att flyta på rygg samt övar på crawl och ryggsim. För att få insikt i säkerhet kring vatten pratar vi om bad- och båtvett samt testar på livräddning med livboj. Varje tillfälle kommer att vara 45 minuter långt varav de första 10 minuterna är på land.

 

Mål: Att kunna flyta på rygg i 10 sekunder, 10 meter ryggsimsbenspark samt 10 meter bröstsim.

Fisken

Förkunskaper: Att kunna flyta på rygg i 10 sekunder, 10 meter ryggsimsbenspark samt 10 meter bröstsim.

 

Innehåll: I fisken börjar vi röra oss allt mer på djupt vatten. Vi introducerar dykning från bryggan och simmar längre distanser i bröstsim, ryggsim och crawl. För att barnen tidigt ska få insikt i säkerhet kring vatten testar de flytväst på djupt vatten och kastar livboj. Vi har även genomgång av bad- och båtvett. Varje tillfälle kommer att vara 45 minuter långt varav de första 10 minuterna är på land.

 

Mål: I denna grupp kan hoppet mellan förkunskaper och slutmål vara stort för många barn. Därför arbetar vi med delmål där vi först fokuserar på att kunna simma 25 meter bröstsim. Slutmålet för gruppen är att kunna simma 50 m bröstsim, 25 m ryggsim, flyta på rygg i cirka en minut samt dyka från bryggan.

Hajen

Förkunskaper: Att kunna simma 50 meter bröstsim, 25 meter ryggsim, flyta på rygg i cirka en minut samt dyka från bryggan.

 

Innehåll: I hajen fortsätter vi att öva på de olika simsätten och ökar distansen. Vi fokuserar på en fin teknik och uthållighet i simningen. För att barnen tidigt ska få insikt i säkerhet kring vatten testar vi bogsering av kamrat och klädsim samt går igenom bad- och båtvett. Varje tillfälle kommer att vara 45 minuter långt varav de första 10 minuterna är på land.

 

Mål: I denna grupp kan hoppet mellan förkunskaper och slutmål vara stort för många barn. Därför arbetar vi med delmål där vi först fokuserar på att kunna simma 100 meter bröstsim. Slutmålet för gruppen är att kunna simma 200 meter varav 150 meter bröstsim och 50 meter ryggsim samt kunna dyka stående från bryggan.

Teknik

Förkunskaper: Att kunna simma 200 meter varav 150 meter bröstsim och 50 m ryggsim, samt kunna dyka stående.

Innehåll: I teknikgruppen fokuserar vi på att utveckla simtekniken och utöka distansen med hjälp av träningsupplägg som formas efter individens förkunskaper. Här lägger vi också stort fokus på att lära oss korrekt fjärilssim. Vi lär oss även mun mot mun-metoden samt att lägga varandra i framstupa sidoläge. Varje tillfälle kommer att vara 55 minuter långt varav de första 10 minuterna är på land.

Vuxensim (Teknik)

Den här gruppen vänder sig till vuxna deltagare oavsett förkunskaper. Kanske vill du förbättra din teknik, lära dig att simma crawl eller fjärilssim, ta något simmärke eller kort och gott lära dig att simma. Vi lägger upp träningen helt efter dina behov och önskemål med fokus på god teknik. Varje tillfälle kommer att vara 55 minuter långt varav de första 10 minuterna är på land.

Vuxensim (Distans)

Den här gruppen vänder sig till vuxna deltagare som vill förbättra sin uthållighet, lära sig att navigera och behärska andningsteknik. En kurs för dig som funderar på, eller kanske redan anmält dig till ett lopp i öppet vatten. Vi kommer att simma längre ut i viken vid Backbybadet och du väljer vilket simsätt som du vill träna på. Varje tillfälle kommer att vara 55 minuter långt varav de första 10 minuterna är på land.

Märkestagning

Märkestagning kommer att hållas parallellt med simskolan och ingen anmälan behövs göras utan det är drop-in som gäller. För märkestagare kommer ingen simundervisning att bedrivas, simlärarna kommer inte att vara i vattnet utan enbart föra protokoll över de olika moment som ska genomföras för de simmärken deltagarna önskar ta. En avgift kommer att tas innan varje påbörjat märke enligt simskolans tariff, i avgiften ingår priset för simmärket.

 
Vi samarbetar med